- Transporto naujienų portalas | CargoNews - https://www.cargonews.lt -

Profesinės kompetencijos pažymėjimas- internetu

Posted By Vadim Volovoj On 2011-06-22 @ 09:34 In Aktualijos | No Comments

Valstybinė kelių transporto inspekcija (VKTI) pakeitė teisės aktą  „Dėl Asmenų, vadovaujančių licencijuojamai kelių transporto veiklai, profesinės kompetencijos egzamino ir žinių atnaujinimo egzamino nuostatų patvirtinimo“. 

 
Šiuo teisės akto pakeitimu siekiama supaprastinti asmenų, vadovaujančių licencijuojamai kelių transporto veiklai, egzaminavimo tvarką, sudarant galimybę savo prašymus pateikti ir profesinės kompetencijos pažymėjimus gauti bet kuriame pageidaujamame VKTI regiono departamente. 
 
Atsižvelgiant į tai, supaprastinamos ir pakeičiamos prašymo formos. Be to, teisės akto pakeitimas įtvirtina galimybę profesinės kompetencijos pažymėjimą gauti ne tik atvykus į VKTI, bet ir paštu. 
Teisės akto pakeitimo projekte taip pat nustatomas ir egzaminų laikymo būdas – egzaminų laikymas kompiuteriu – bei naujas prašymų ir paslaugai suteikti reikalingų dokumentų pateikimo būdas – elektroninis (prašymai ir dokumentai, pasirašyti teisinę galią turinčiu saugiu elektroniniu parašu, teikiami elektroniniu paštu).
 


Article printed from Transporto naujienų portalas | CargoNews: https://www.cargonews.lt

URL to article: https://www.cargonews.lt/aktualijos/profesines-kompetencijos-pazymejimas-internetu/

Copyright © 2014 Transporto naujienų portalas | CargoNews. All rights reserved.