Naujos maksimalios techninės apžiūros kainos (LTSA teikia derinti projektą)

LTSA

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) pagal Privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros maksimalių kainų nustatymo metodiką apskaičiavo, kiek nuo šių metų liepos mėnesio transporto priemonių savininkams kainuos techninės apžiūros paslauga. 

Techninės apžiūros kainos indeksuojamos kiekvienais metais, atsižvelgiant į infliacijos ir darbo užmokesčio pokyčius šalyje, jei darbo užmokesčio pokytis nuo paskutinio kainų tvirtinimo yra lygus arba viršija 9 proc. ir / arba infliacijos / defliacijos pokytis yra lygus arba viršija 5 proc. pagal Statistikos departamento duomenis.

Pagal 2023 m. kovo mėnesį Statistikos departamento pateiktus naujausius duomenis po metų kainos perskaičiuotos. Dėl darbo užmokesčio ir infliacijos didėjimo šalyje  techninės apžiūros kainos nuo šių metų liepos mėnesio  didės vidutiniškai 5 procentais, o pernai didėjo 10 procentų.

Šiuo metu parengtas techninės apžiūros kainų projektas yra paskelbtas viešai Teisės aktų projektų informacinėje sistemoje bei LTSA interneto svetainėje ir prieinamas visiems norintiems su juo susipažinti. Naujų techninės apžiūros kainų projektui visi suinteresuoti asmenys gali teikti pastabas ir pasiūlymus iki  balandžio 13 d. Atskirų konsultacijų su visuomene nenumatyta.

Komentarai
Kol kas komentarų nėra

Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Aktualijos

Metallica_preview

Gegužės transporto aktualijų apžvalga

Europos kelių transporto rodikliai, Lietuvos vežėjų sunkumai ir nevienareikšmiška situacija „Linavoje“. Aktualios naujienos iš Briuselio ir nauja informacija, susijusi su kroviniu perdavimu Baltarusijoje. Stebinančios vairuotojų istorijos ir elektrinio kinų vilkiko veržimasis į europinę rinką. Apie tai ir ne tik gegužės transporto įvykių apžvalgoje iš „Cargonews“.

2024-06-02 22
0
timthumb (2)

Seminaras „Vairuotojų vairavimo ir poilsio režimas“

„Linavos“ mokymo centras sulaukia nemažai klausimų dėl vairavimo ir poilsio režimo ypatumų. Baudos dėl reikalavimų nesilaikymo yra labai griežtos, todėl „Linavos“ mokymo centras birželio 12 d. organizuoja nuotolinį seminarą transporto įmonių vairuotojams, kurio metu bus aptariamos svarbiausios vairavimo ir poilsio režimo taisyklės, įvertinus „Mobilumo paketo“ išaiškinimus, atnaujinamos turimos vairuotojų žinios, o taip pat bus supažindinama su svarbiausiomis naujovėmis (dviejų savaičių, keturių savaičių poilsio trukmė, darbo laiko nakties metu trukmė ir kt.).

2024-05-29 25
0