Ginčas dėl Kybartų keliasi į teismus

13844
Jau pusę metų pasienio su Rusija gyventojai Kybartuose vargsta dėl sieną kertančių automobilių keliamo chaoso.

Tačiau vietos savivalda ir Vyriausybė nesusikalba ir padėtis nesikeičia. Dabar Vilkaviškio savivaldybės ir Vyriausybės ginčas keliasi į teismus, praneša LTV naujienų tarnyba.

Kybartai dūsta nuo automobilių – jų kasdien pagrindinėmis gatvėmis nusidriekia šimtai. Kybartiečiai reikalauja kuo greičiau atkurti tvarką ir ramybę miestelyje.

Susisiekimo ministerijai pakeitus judėjimo pasienyje tvarką, vairuotojai nebeužsuka į mokamą automobilių stovėjimo aikštelę, kur dar prieš pusmetį buvo reguliuojama eilė. Vėliau eiles reguliavo pasieniečiai, dabar – niekas.

„Prieš porą mėnesių tokio chaoso nebuvo, nes buvo rašomos eilės. O šiuo momentu nėra rašomos eilės ir visiškas chaosas“, – LTV naujienų tarnybai teigė vienas iš vairuotojų.

„Ženklai stovi, bet niekam neįdomu, kam jie reikalingi. Niekas nekreipia dėmesio, vis dėlto čia žmonės gyvena“, – sakė kalbinta kybartietė.

Transporto reguliavimo problemą žada išspręsti Susisiekimo ministerija. Vyriausybė nutarė perimti žemės sklypus Kybartuose nemokamai automobilių stovėjimo aikštelei įrengti.

„Vyriausybė įpareigojo kuo greičiau parengti detalųjį planą: atskirtumėme savivaldybės pastatus, kurie yra reikalingi savivaldybės reikmėms, tuo metu aikštelė būtų pavaldi Kelių direkcijai ir būtų užtikrintas visų transporto priemonių nemokamas patekimas į tą aikštelę“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.  

Tačiau Vilkaviškio rajono vadovai skųs tokį Vyriausybės nutarimą. Jie siūlo žemės sklypus perimti su visais savivaldybės įsipareigojimais bendrovei, anksčiau eksploatavusiai automobilių aikštelę.

„Mes sieksime, kad būtų, kaip ir numato Civilinis kodeksas, perduota su visais įsipareigojimais. Ir tas jau buvo suderinta, sutarta su visais, o padarė visai priešingai. Palieka didžiulę finansinę naštą savivaldybei“, – teigia Algirdas Bagušinskas, Vilkaviškio rajono meras.

Kybartų bendruomenė žada kreiptis į Vyriausybę, kad būtų kuo greičiau sprendžiama susidariusi įtempta padėtis Lietuvos pasienyje su Kaliningrado sritimi.
 

Komentarai
Kol kas komentarų nėra

Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Aktualijos

timthumb (2)

Dėl vežėjams aktualių problemų gabenant krovinius į Serbiją, Turkiją ir Šiaurės Makedoniją

Susisiekimo ministerija gegužės 28 d. organizuoja nuotolinį pasitarimą, kuriame bus nagrinėjamos problemos, susijusios su krovinių gabenimu į Serbiją, Turkiją, Š. Makedoniją ar tranzitu per šių šalių teritorijas, o taip pat leidimų kvotų nustatymo su šiomis valstybėmis aktualijos. Pasitarime kviečiami dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos, LTSA, vežėjų asociacijų atstovai.

2024-05-10 7
0