Latvijos-Baltarusijos pasienyje rekonstruotas pasienio kontrolės punktas „Grigorovščina“

Grigorovscina

Baigtas automobilių kontrolės punkto „Grigorivščina“ ( Vitebsko teritorinė muitinė, Baltarusija) rekonstrukcijos projektas.  Projekto paskutinio etapo metu buvo pastatytas kontrolės-patikros kompleksas. Bendras projekto biudžetas siekė 2,8 milijonus eurų. 2,5 milijono skyrė ES iš Geros kaimynystės ir partnerystės programos biudžeto.

Šis projektas („Pasienio kontrolės punkto „Grigorovščina“, esančio Baltarusijos ir Latvijos pasienyje, statyba ir įrengimas: nenuodugnios patikros technologijos įdiegimas“) – tarpvalstybinio bendradarbiavimo programos „Latvija-Lietuva-Baltarusija“ dalis, kuri, savo ruožtu, yra Europos geros kaimynystės ir partnerystės programos dalis. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo Baltarusijos valstybinis muitinės komitetas, Vitebsko muitinė, Minsko centrinė muitinė bei Latvijos valstybinė pajamų tarnyba.

Tikimasi, kad atnaujintas patikros punktas padidins muitinės kontrolės efektyvumą, supaprastins muitinės procedūras bei sutrumpins muitinės procedūrų vykdymo laiką. Numatyta, kad naujo patikros komplekso pajėgumai padidins automobilių srauto pralaidumą.

Nenuodugnios patikros technologija leidžia per labai trumpą laiką (3-5 minutes), neatidarant transporto priemonės bei neiškraunat joje esančio krovinio, pamatyti transporto priemonės ir joje esančių prekių vaizdą. Naudojantis šia sistema, galima aptikti draudžiamus vežti daiktus ir preliminariai nustatyti vežamų prekių kiekį. Patikros kompleksas atitinka Baltarusijos radiacinės saugos reikalavimus, nekenksmingas aplinkai bei žmonių sveikatai.

Įgyvendintas projektas turėtų sutrumpinti Baltarusijos sienos kirtimo laiką transporto priemonėms, važiuojančioms iš Europos Sąjungos šalių (įskaitant Latviją), bei padidinti krovinių srautus Baltarusijoje ir Latvijoje. Regiono verslininkai gali tikėtis naudos iš tranzitinių pervežimų. Patikros kompleksas, kuriame bus skenuojami tiek įvežami į Baltarusiją, tiek išvežami į Latviją kroviniai, padės apriboti kontrabandininkų ir organizuotų nusikalstamų grupuočių veiklą. Tikimasi, kad šio komplekso veikla prisidės ir prie bendro šio pasienio regiono saugumo.

Komentarai
Kol kas komentarų nėra

Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Aktualijos

timthumb (2)

Dėl vežėjams aktualių problemų gabenant krovinius į Serbiją, Turkiją ir Šiaurės Makedoniją

Susisiekimo ministerija gegužės 28 d. organizuoja nuotolinį pasitarimą, kuriame bus nagrinėjamos problemos, susijusios su krovinių gabenimu į Serbiją, Turkiją, Š. Makedoniją ar tranzitu per šių šalių teritorijas, o taip pat leidimų kvotų nustatymo su šiomis valstybėmis aktualijos. Pasitarime kviečiami dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos, LTSA, vežėjų asociacijų atstovai.

2024-05-10 7
0