Su kontrabanda kovojanti muitinė planuoja riboti sunkvežimių eismą per Tverečiaus iš Šumsko punktus

shutterstock_168340535

Pasak muitinės departamento generalinio direktoriaus Darius Žvirono, svarstoma apriboti transporto važiavimą per Tverečių ir Šumsko pasienio punktus. Pasak jo, kadangi šiuose punktuose nėra rentgeno aparatų, per juos, naudojantis tuščiais krovininiais automobiliais, vežama tabako kontrabanda. Tad, pasak jo, metų pabaigoje pabaigus Medininkų pasienio punkto remontą, Tverečiaus ir Šumsko punktai veiks tik dienos metu ir leis pravažiuoti tik lengviesiems automobiliams.

„Tverečius ir Šumskas yra probleminiai punktai ir manytume, kad baigiant Medininkų rekonstrukciją reiktų tuos punktus pridaryti, kad krovininis transportas tuščias nevažiuotų. O dėl tų keleivinių – tai mūsų nuomone, kad jeigu jiems neuždarome, tai bent jau neleidžiame važiuoti nakties metu. (…) Tai būtų ir korupcijos, ir kontrabandos prevencija. Didieji punktai dirba 24/7. Jeigu tikrai reikia naktį, tai žmonės atvažiuos, bus peršviesti rentgenu ir patikrinti“, – trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio metu aiškino D. Žvironas. „Susisiekimo ministerija, kurios pavaldume yra postų direkcija, kalba apie šių metų pabaigą. Manome, kad jeigu ne oficialus, tai bent techninis finišas tada bus tikrai“, – pridūrė jis.

Taip pat, pasak Muitinės departamento direktoriaus, per artimuosius 2 metus beveik visuose didesniuose pasienio punktuose ir Klaipėdos uoste bus naujai statomi arba atnaujinami rentgeno aparatai skirti krovinių peršvietimui. Šis procesas bus vykdomas su Europos Sąjungos pagalba. „Su „Lietuvos geležinkeliais“ esame pasirašę sutartį: jie nupirks ir organizuos rentgenų statybas Raigarde ir Kybartuose. Taip pat bus pirkimas, kurio laimėtoją žinosime savaitės bėgyje, mobilaus rentgeno Vilniuje, kuris nepriskirtas prie posto, priskirto Raigardui. O ateityje, per ateinančius 2 metus, planuojame atnaujinti esamą stacionarų rentgeno aparatą Medininkuose ir atnaujinti esantį Lavoriškėse. Taip pat turėsime naują įrenginį Kybartų poste, Rambyno poste. Klaipėdos uosto malkų poste stacionarus renginys bus keičiamas“, – komentavo D. Žvironas.

Komentarai
Kol kas komentarų nėra

Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Aktualijos

vairas (4)

Lietuvos transporto sektoriaus darbuotojų nuotaikos – daug kas progai pasitaikius išeitų iš darbo (apklausos rezultatai)

Naujausias tyrimas atskleidžia šokiruojančius faktus apie psichologinio smurto ir mobingo protrūkius Lietuvos kelių transporto įmonėse. Nors skaičiuojama, kad transporto ir logistikos sektorius praėjusiais metais generavo beveik 19 milijardų eurų pajamų, ekonominiai rodikliai neatspindi kainos, kurią savo sveikata sumoka darbuotojai. Viena iš priežasčių, kodėl dalis darbuotojų nuolat naršo naujus darbo skelbimus, yra ir dėl „varnelės“ įmonėse vykdoma psichologinio smurto prevencija.

2024-05-14 85
0
timthumb (2)

Dėl vežėjams aktualių problemų gabenant krovinius į Serbiją, Turkiją ir Šiaurės Makedoniją

Susisiekimo ministerija gegužės 28 d. organizuoja nuotolinį pasitarimą, kuriame bus nagrinėjamos problemos, susijusios su krovinių gabenimu į Serbiją, Turkiją, Š. Makedoniją ar tranzitu per šių šalių teritorijas, o taip pat leidimų kvotų nustatymo su šiomis valstybėmis aktualijos. Pasitarime kviečiami dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos, LTSA, vežėjų asociacijų atstovai.

2024-05-10 39
0