“Linavos” ir IRU vadovų susitikime – strateginiai klausimai

photo-2-e1392321094908

Ženevoje vasario 13-14 d. viešintys Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos “Linava” prezidentas Algimantas Kondrusevičius ir generalinis sekretorius Ričardas Malkus susitiko su Tarptautinės kelių transporto Sąjungos IRU prezidentu Janusz Lacny, generaliniu sekretoriumi Umberto de Pretto ir TIR sistemos vadovu Marek Retelski.

Susitikime aptarti šiuo metu aktualiausi TIR sistemos ateities Rusijoje klausimai bei asociacijos “Linava” veikla. “Išties daug dirbama, kad į TIR konvencijos pažeidimus atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį. Vežėjų sunkumai pagrįstai tapo Europos Parlamento, Europos Komisijos, Junginių Tautų, IRU bei kitų sprendimo galią tarptautinio transporto politikoje turinčių institucijų nuolat keliamu Rusijai klausimu.”, – konstatavo A.Kondrusevičius.

Ženevoje vykstančiame IRU prezidiumo posėdyje toliau svarstomos priemonės, kurių gali imtis įvairios organizacijos TIR krizei Rusijoje išspręsti.

“Džiugu, kad nuo pernai mūsų šalį galiu atstovauti ir kaip IRU prezidiumo narys. Mūsų asociacijai suteiktas didelis pasitikėjimo kreditas, tad panaudosime suteiktas galimybes tolesniam tarptautinių ryšių stiprinimui ir aktualių problemų sprendimui”, – teigė A.Kondrusevičius.

Komentarai
Kol kas komentarų nėra

Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Nacionalinės asociacijos

eu-flag-2108026_960_720

Mokslininkai: protekcionistiniai įstatymai prieštarauja ES vertybėms ir tikslams

Europoje ir toliau daugėja šalių, kurios įvedinėja minimalaus darbo užmokesčio įstatymus užsienio šalių vežėjams, dirbantiems jų teritorijoje. Vis tik Europos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai teigia, kad tai prieštarauja Europos Sąjungos principams ir esminiams dokumentams. Maža to, tokie įstatymai žalingi ir visai ES ekonomikai, o ypatingai šalims, kuriose transportas atlieka svarbų vaidmenį, tai yra ir Lietuvai. 

2017-03-23 509
1
^61859F7ABFD231318E62BE91CF689956BFA1DE79CC2DA968D6^pimgpsh_fullsize_distr-6

Su opozicija susitvarkyta. Kas toliau?

Gruodžio 14 d. „Linavos“ prezidiumo posėdyje buvo nuspręsta pašalinti iš asociacijos UAB „Mečys“. Kaip į šitą žinią sureagavo vežėjai, gruodžio 15 d. susirinkę į pakartotinį kongresą? Kokias galima daryti išvadas apie „Linavoje“ vykstančius pokyčius, ir ko vežėjai gali tikėtis ateityje? „Linavos“ nario pašalinimas dėl asociacijos vardo diskreditavimo ir asociacijos orumo žeminimo – beprecedentinis atvejis per visą asociacijos gyvavimo istoriją. Tad nenuostabu, kad pakartotiniame kongrese šis klausimas sukėlė daugybę diskusijų.

2016-12-21 2,323
2
Linava-pav

„Lindra 2“: neatsakyti klausimai

„Linavos“ prezidentas Erlandas Mikėnas praėjusį rudenį viešai pranešė apie planus kurti asociacijos draudimo bendrovę, kurios tikslas – pagerinti komercinio transporto draudimo sąlygas. Vežėjai sutaria, kad dabartinės draudimo sąlygos yra nepagrįstai drakoniškos, tačiau kyla eilė paprastų klausimų: kaip naujoji bendrovė galėtų būti įsteigta ir kaip turėtų veikti?

2016-12-14 880
3