Neeilinis “Linavos” prezidiumo posėdis pustuštėje salėje (papildyta)

10326

Kovo 2 d. planuotame „Linavos“ prezidiumo posėdyje nebuvo kvorumo, nes nesusirinko pakankamai prezidiumo narių.

 

Į posėdį atvyko tik Mečislovas Atroškevičius, Antanas Kačinskas, Mindaugas Grigelis ir asociacijos prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

 

Susirinkę prezidiumo nariai aptarė asociacijos finansinius ir kitus klausimus, dėl kurių nereikėjo priiminėti sprendimų.

 

Vienas iš esminių klausimų – asociacijos veiklos rodikliai ir einamieji finansiniai rezultatai. Sekretoriato atstovai pateikė buvusiems prezidiumo nariams duomenis ir aptarė šių metų sausio rodiklius.  Prezidiumo nariai pateiktą pelno – nuostolių ataskaitą ir įgyvendinamą veiklos optimizavimo programą įvertino pozityviai bei pažymėjo, jog sekretoriato pastangomis sėkmingai įveikiami buvę finansiniai sunkumai nuteikia optimistiškai, nes ir ateityje planuojama pelninga organizacijos veikla.

 

Taip pat svarstytas regioninių vežėjų susirinkimų grafiko pakeitimo klausimas. Dėl regioninių susirinkimų Alytuje ir Kaune organizavimo datos pakeitimo nutarta kreiptis į posėdyje nedalyvavusius prezidiumo narius, prašant raštu išreikšti savo nuomone šiuo klausimu. Posėdyje dalyvavęs Mindaugas Grigelis teigia: "Sunku pasakyti kodėl kolegos neatvyko. Patį posėdį vertinu kaip pasikalbėjimą. Turbūt svarbiausias klausimas buvo Kauno ir Alytaus regioninių susirinkimų datų pakeitimas. Peržiūrėjome finansinę asociacijos padėtį, bet tai labiau pasikalbėjimas, nes nebuvo kvorumo."

 

Mečislovas Atroškevičius buvo nustebintas negausiai susirinkusiais prezidiumo nariais, tačiau praleistą popietę įvertino pozityviai: "Praktiškai visi klausimai buvo aptarti, bet neturėdami kvorumo negalėjome priimti nutarimų. Buvęs pasitarimas neblogas, daug sužinojome."

 

Kalbėdamas apie neatvykusius kolgas prezidiumo narys pasigedo jų atsakomybės: "Mes žinojome apie tris prezidiumo narius, kurie nedalyvaus posėdyje, bet, kodėl kitų nebuvo aš nežinau. Žmonės važiuoja iš Kauno, tad savo kolegų atžvilgiu reiktų būti mandagiems ir pranešti apie nedalyvavimą. Galbūt, jei būtume žinoję apie tai, būtų prezidentas pakoregavęs datą ir paskyręs kitą laiką."

 

Asociacijos prezidentas paaiškino kodėl posėdis buvo sušauktas anksčiau nei planuota ir tikisi, kad kitą kartą pavyks išvengti tokios situacijos. "Žinojome, kad kelių vežėjų nebus, bet kad buvome tik keturiese man pačiam staigmena. Norėjau padaryti posėdį anksčiau, nes negalėčiau kitą savaitę dalyvauti. Turbūt kolegoms nesigavo suplanuoti ir atvykti. Kitas posėdis planuojamas taip, kad būtų pilnavertis ir visi galėtų dalyvauti."

Komentarai
Atroškevičius Mečislavas 2012-03-05 14:33

Gerbiamas, Sigitai. Prezidiumas patvirtino ne tik regioniniu susirinkimu datas, bet ir dienotvarke: 1. Asociacijos "LINAVA" prezidiumo nario ataskaita 2. Asociacijos "LINAVA" prezidento informacija 3. Asociacijos "LINAVA" generalinio sekretoriaus pranesimas 4. Asociacijos "LINAVA" istatu pakeitimo gaires 5. Pasisakymai Jus nesuprantate, kodel pradeta kalbeti apie dvieju regioniniu susirinkimu datu pakeitimus. O as nelabai suprantu kaip galima kviesti i susirinkima zmones, neatsiklausius susirinkimo iniciatoriaus. Tai priestarauja elementariai mandagumo taisyklei. Dienotvarke ir taip pakankamai perkrauta, nes bus daug kalbama apie opiausia musu problema - finansus. Taip pat labai svarbus klausimas - busimi istatu pakeitimai. Nezinau, Sigitai, tikrai nesuprantu kas tai sugalvojo ir kaip mes patys atrodome ir pries svetimus zmones ir pries save. Kvieciame zmones i susirinkima, kuriame sio klausimo nera numatyta dienotvarkeje ir kuriu niekas nekviete.

Keikovskij Michail 2012-03-05 13:00

Asociacijos "Linava" prezidiumas patvirtino regioninių susirinkimų datas. Apie tai buvo informuoti vežėjai. Visiškai nesuprantoma, kodėl pradėta kalbėti apie susirinkimų datų pakeitimus Alytaus bei Kauno regionuose. Smulkių ir vidutinių vežėjų asociacija jau suderino su Lietuvos nacionalinio verslo konfederacijos, Darbdavių konfederacijos, Alytaus bei Kauno smulkaus ir vidutinio verslo atstovais, kad kovo 14 d. supažindiname Alytaus regiono vežėjus su bendru projektu, apie galimybę kompetetingai atstovauti asociacijos "Linava" vežėjų interesams (minėtų organizacijų vadovai turi didelę patirtį ir galimybes bendrauti su visomis valdžios instancijomis, sprendžiant vežėjams iškilusias įvairaus pobūdžio problemas bei suteikti įvairią pagalbą darbdaviams). Tai verslo atstovams gerai žinomi žmonės D. Matukienė, D. Arlauskas, A. Mackevičius bei N. Uinskienė). Susirinkimo datos pakeitimas, gali sužlugdyti mūsų pastangas, nes minėti žmonės labai užimti. Manau, kad keisti susirinkimų datas yra netikslinga. Apie esamą padėtį asociacijoje "Linava" Alytaus regiono vežėjams gali pranešti ir Gen. sekretorius (kalbama, kad A. Kondrusevičius kovo 14 d. bus kažkur išvykęs). Keistai atrodo, kai daugumai vežėjų siūloma taikytis prie vieno, nors ir asociacijai "Linava" svarbaus asmens norų. Kam kilo noras negerbti eilinių vežėjų? Pagarbiai Sigitas Česnavičius


Jūsų komentaras

Jei norite parašyti komentarą, prašome prisijungti:

arba užsiregistruoti.

Nacionalinės asociacijos

eu-flag-2108026_960_720

Mokslininkai: protekcionistiniai įstatymai prieštarauja ES vertybėms ir tikslams

Europoje ir toliau daugėja šalių, kurios įvedinėja minimalaus darbo užmokesčio įstatymus užsienio šalių vežėjams, dirbantiems jų teritorijoje. Vis tik Europos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai teigia, kad tai prieštarauja Europos Sąjungos principams ir esminiams dokumentams. Maža to, tokie įstatymai žalingi ir visai ES ekonomikai, o ypatingai šalims, kuriose transportas atlieka svarbų vaidmenį, tai yra ir Lietuvai. 

2017-03-23 509
1
^61859F7ABFD231318E62BE91CF689956BFA1DE79CC2DA968D6^pimgpsh_fullsize_distr-6

Su opozicija susitvarkyta. Kas toliau?

Gruodžio 14 d. „Linavos“ prezidiumo posėdyje buvo nuspręsta pašalinti iš asociacijos UAB „Mečys“. Kaip į šitą žinią sureagavo vežėjai, gruodžio 15 d. susirinkę į pakartotinį kongresą? Kokias galima daryti išvadas apie „Linavoje“ vykstančius pokyčius, ir ko vežėjai gali tikėtis ateityje? „Linavos“ nario pašalinimas dėl asociacijos vardo diskreditavimo ir asociacijos orumo žeminimo – beprecedentinis atvejis per visą asociacijos gyvavimo istoriją. Tad nenuostabu, kad pakartotiniame kongrese šis klausimas sukėlė daugybę diskusijų.

2016-12-21 2,323
2
Linava-pav

„Lindra 2“: neatsakyti klausimai

„Linavos“ prezidentas Erlandas Mikėnas praėjusį rudenį viešai pranešė apie planus kurti asociacijos draudimo bendrovę, kurios tikslas – pagerinti komercinio transporto draudimo sąlygas. Vežėjai sutaria, kad dabartinės draudimo sąlygos yra nepagrįstai drakoniškos, tačiau kyla eilė paprastų klausimų: kaip naujoji bendrovė galėtų būti įsteigta ir kaip turėtų veikti?

2016-12-14 880
3